Pánské opasky – materiál

Kožené opasky

Většina opasků prodávaných na světě je vyrobena z kůže a většina z nich je vyrobena ze silné, pevné hovězí kůže. Hovězí kůže je stabilní, dostupná v dostatečném množství a kůže skotu jsou dostatečně velké, aby vytvořily pásy o velikosti 1,7 metru. Rostlinná opálená kůže se většinou používá k výrobě opasků kvůli vyšší výplňové schopnosti rostlinných taninů, díky nimž je dostatečně pevná a pevná na pás. Je běžné, že opasky mají ozdobné embosování, prošívání nebo pletení.

V Číně se řemeny vyrábějí za velmi nízkou cenu, a proto se prodávají za velmi nízkou cenu. Levné opasky se často skládají z několika vrstev. Některé vrstvy jsou potom vyrobeny z levnějších materiálů, jako je karton, pěna nebo plast. Je proto důležité pečlivě zkontrolovat, zda se jedná o opravdu robustní opasek nebo pravou kůži.

Celozrnné kožené opasky

Celozrnná kůže je nejlepší kvalita pravé kůže používané výrobci opasků. Je přítomen plný a nedotčený povrch zrna. Na celozrnných kožených opascích jsou viditelné krásné jedinečné znaky, jako jsou zrnité vzory, vlasové buňky a přírodní zhojené jizvy. Toto je nejsilnější a nejcennější vrstva kůže. Nezapomeňte, že celozrnná kůže je specifický termín, který spadá do obecné kategorie špičkové usně.

Upravené kožené opasky

Corrected Grain Leather (upravená celozrnná kůže) je 2. nejlepší kvalita pravé kůže používané při výrobě opasků. Nadměrné jizvy a škrábance jsou obroušeny a broušeny ze zrnka kůže, aby se odstranily nedokonalosti. Koželužny obvykle pokrývají povrch silně pigmentovanými povrchovými úpravami, takže původní zrno již není vidět. Tato kůže je často vyražena zrnem, aby se simulovaly vzory vlasových buněk. Korigovaná zrna kůže je další specifický termín kůže, který spadá do obecné kategorie špičkové usně.

Rozdělené kožené opasky

Split Leather je třetí nejlepší kvalita pravé kůže, která se používá k výrobě opasků. Ta je často hotová a reliéfní simulovat horní zrno kůže. Štípaná kůže však není tak kvalitní a je mnohem levnější. Dělení se často používá pro semiš a není tak trvanlivé jako kůže nejvyšší kvality. Čím dále je štěpka od horní vrstvy zrna, tím je výrazně slabší. Jinými slovy, rozštěpení masa, které je nejdále pod zrnky a vedle masa, je skutečným levným haraburdím.

Lepené kožené opasky

Buďte opatrní, protože Bonded Leather není pravá kůže. Žvýkaná kožená vlákna jsou slepena dohromady a vytvářejí vyrobenou vrstvu umělého materiálu. Lepená kůže se také někdy nazývá rekonstituovaná kůže a vláknitá kůže. Procento částic kůže v lepené kůži se mezi výrobci velmi liší. Kupující, dejte pozor na lepené kožené opasky,které se lehce zlomí. Tyto opasky jsou často imitovány a dokončeny napodobeninou top zrna kůže. Bohužel velké množství opasků v obchodech je vyrobeno z lepené kůže, která je velmi levným kvalitním materiálem. Většina lepených kožených opasků se následně zlomí v krátkém časovém období.

Lepená kůže ve srovnání s pravou kůží by byla podobná srovnávání dřevotřískových desek s masivním dřevem. Při práci se dřevem byste nestavili kvalitní nábytek do jídelny z dřevotřískových desek. Kožený řemeslník by také nemohl vyrobit silný odolný pás z lepené kůže.

Proto jsme pro Vás připravili naše elegantní a kvalitní značkové opasky LEA&THER z celozrnné kůže,které najdete na našich web stránkách www.lea-ther.com

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *