Pánské opasky

Opasky se nosí jak pro funkci, tak pro styl. Zdánlivě malý doplněk může mít překvapivě velký dopad na dojem, který uděláte. Může to být kus, který přitáhne oblečení dohromady, nebo se nakonec stane rozptýlením, které sabotuje jeho celkový účinek.

Mnoho lidí bohužel neví nic o opasku, kromě toho, že se nosí kolem pasu.

Dnes si tedy promluvíme o tom, kdy nosit jeden, o různých typech, kdy si vybrat jeden druh před druhým a jak si koupit kvalitní opasek, který vám vyhovuje.

Toto je kompletní průvodce pro pánské opasky.

Co je to opasek?

Začněme definováním toho, o čem mluvíme.

Opasek je systém, který se pohybuje kolem pasu pomocí napětí, aby zvedl kalhoty osoby. I kousek řetězu může být opasek!

K přepravě věcí lze použít opasek. Podívejte se na Batmana a jeho pomocný opasek nebo na gentlemana, který se rozhodne skrýt.

Většina opasků je však čistě dekorativní.

Jednoduchý. Nyní se začneme věnovat více detailům opasků.

Anatomie opasku

Naprostá většina opasků (jakmile se posunete za jednoduchou šňůru) má dvě části: přezku a popruh.

Mnoho opasků má také ochrannou smyčku a / nebo koncový hrot (koncový hrot je obvykle kovový nebo kožený na látkových pásech). Koncový hrot chrání konec řemenu před poškozením / roztřepením a může usnadnit přezky. Poté, co je pás zapnutý, smyčka zastaví volný konec v mávání kolem.

U některých opasků jsou popruh a přezka trvale spojeny; v jiných mohou být rozebrány a přezka vypnuta. Část přezky, která ji spojuje s popruhem, se nazývá chape.

Kdy byste měli nosit opasek?

Obecně byste měli nosit opasek se všemi kalhotami (včetně džínů), které mají poutka na opasek. Na to jsou smyčky! Jeho opuštění může vypadat nedotknutelně. Při formálním oblečení, když je vaše košile vždy zastrčená, jsou opasky nezbytné. S více příležitostnými večírky, když budete mít na sobě košili,která bude z kalhot volně ven, můžete uniknout přeskočením opasku, ale můžete stále chybět jeho funkčnost; Nezapomeňte, že opasky nejsou čistě ozdobné – pomáhají udržovat vaše kalhoty!

Chcete-li tuto funkci zachovat i bez opasku, můžete si vybrat šle jako stylovou a zábavnou alternativu. Šle jsou skvělým způsobem oblékání pro větší muže – efektivněji zvednou kalhoty a snižují objem v pase. Rovněž dělají z krátkého chlapce vyšší vzhled (nebo alespoň nezpůsobí, že vypadáte kratší, když zlomíte linii těla tak, jak to dělají opasky).

Jediné, co nechcete dělat, je nosit opasek a šle; Vypadá to, že buď nevíte, co děláte, nebo si opravdu děláte starosti s padáním kalhot.

Jak najít kvalitní opasek?

Vaše příležitostné opasky mohou přicházet a odcházet, a vy byste mohli být rádi, že budou vyměňovány každých pár let, takže můžete vyzkoušet nějaké nové styly. Ale s více formálními opasky, chcete něco, co můžete použít a užívat si na dlouhou dobu. Kvalitní pásek může vydržet roky, ne-li desetiletí, takže stojí za to investovat do prvotřídního kusu, který vypadá dobře a dobře se nosí.

Velmi podobné opasky se někdy velmi liší v ceně. Kvalita kůže je jedním z běžných faktorů: telecí kůže je nejběžnějším materiálem používaným pro opasky a dobrý opasek bude mít měkkou, pružnou kůži. Ohněte opasek, abyste se ujistili, že se nezkroutil nebo nezačal praskat. Dalším dobrým testem kůže je velmi lehké ohodnocení zády nehtem – pokud se objeví slabá linie, kůže je stále měkká a svěží. Stará tvrdá kůže odolá vašemu hřebíku.

Konstrukce je dalším významným faktorem ovlivňujícím cenu opasku. Hledejte malé, pevné švy bez uvolněných konců, všude tam, kde byla kůže šitá. Spony připevněné zacvaknutím na zadní straně opasku lze vyměnit, zatímco spona připevněná na místě je jediná, s kterou můžete opasek nosit. Pokud hledáte velmi kvalitní a pevné opasky,tak věříme,že si vyberete z naší trendy řady opasků značky LEA&THER , které najdete v sekci pánské opasky na našich webových stránkách www.lea-ther.com

V dalším článku si řekneme vice o materiálech,ze kterých se pánské opasky mohou vyrábět.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *